Stekbord Kolgrill

Stekbord på en kolgrill gör det extra gott

Stekbord på en kolgrill gör det extra gott

editorial

Det blir alltid gott om man tar fram kolgrillen när man ska göra maten. Kött, hamburgare och grönsaker får den där annorlunda smaken som gör att det känns speciellt och festligt. Doften från kolgrillad mat väcker aptiten hos alla.

För att göra grillningen lite lyxigare kan man dessutom lägga på ett stekbord. Det blir lättare att hantera maten och det ger en fin yta. Praktiska stekbord kolgrill finns i olika utföranden och de har alla sina speciella egenskaper.

Ett stekbord i rostfritt stål är lätt att hålla rent och fräscht och det hindrar vätska och fett från att rinna ner i grillen. Det finns heltäckande skivor som kan användas som rena stekpannor eller som pizzastenar. De är också perfekta för grönsaker till en wok. 

De stekbord som har galler är särskilt lämpliga till hamburgare. Man kan grilla hur många som helst och gallret håller sig fräscht. Gallret kan vara avtagbart så att det blir en öppning ner till kolgrillen och då kan man kombinera grillen med en gjutjärnsgryta där såsen får koka.

 

image

 

Ett stekbord gör festen ännu festligare med doften från en kolgrill

Ska man bjuda många så är ett stekbord perfekt och ingen kock vill klara sig utan ett sådant. Inget ser så gott ut som ett stekbord med massa sotade grönsaker och en smashburgare. Doften från grillen ger den extra kryddan.

Att samlas kring grillen och känna doften från grönsaker och kryddat kött höjer stämning och förväntningar på maten. Med ett stekbord kan man dessutom inte annat än lyckas. Maten får den rätta färgen och smakerna kommer fram på ett annat sätt.

När man väljer ett stekbord för kolgrill är det viktigt att satsa på kvalitet. Rostfritt, lättskött stål gör att det blir många goda och festliga måltider och grillning passar lika bra en kall vinterdag som en ljum sommarkväll.