barnskor

Skor till små fötter

Skor till små fötter

Om vi bortser från att barn växer snabbt och att man lätt står där en regnig förskoleutflyktsdag utan passande stövlar till sin älskling, så är det roligt att köpa skor till barn. Inte bara för att de är väldans söta, både skorna och barnen. Det finns barnskor i så många olika modeller och färger att det är lätt att hitta något som både vuxen och liten tycker om. Och att se ett barns förtjusning över sina nya skor, det är fina grejer. Kanske man rentav tar ett hoppsa-steg själv. Sko till barn finns att hitta i många olika butiker. Titta exempelvis in här: http://www.dromskor.se/

 

 

Barfota är bra

 

Moderna minnestekniker till trots är det inte många som kommer ihåg sina första steg på jorden. Men vi kan anta att det var en vinglig men spännande upplevelse. Tips från proffsen: Låt barnen lära sig gå utan skor först. Det är bra för utvecklandet av vissa muskler och om ett barn lär sig gå utan skor får barnet snabbare en egen stabilitet i fotlederna. Sedan är det förstås lite svårt att gå barfota jämt. En smidig modell med tunn sula är en bra första-sko. Gärna kängmodell, det är bra för stödet runt vristen. Bakkappan ska vara stadig och snörning är bra. Lära-gå-skon är ofta en söt liten sko som sparas för framtiden! 

 

Ull är mysigt

 

Ett annat tips som alla skoproffs brukar ge, är att skippa bomullsstrumpor på vintern. Det är ullstrumpor som gäller när det är kallt ute. Bomull isolerar värme dåligt och blir strumporna våta kommer de ligga runt foten som en obehaglig, blöt handduk. Ull håller värmen eftersom fibret i ullen är krökt med många små luftutrymmen. Ull är även vattenavvisande och stöter bort fukt från huden. Ullstrumpor är dessutom temperaturreglerande. Barnens fötter blir inte kalla, men inte heller för varma. Lagom är bäst.