LED VÄXTBELYSNING

LED växtbelysning för dig som blivit biten av blomflugan

LED växtbelysning för dig som blivit biten av blomflugan

editorial

Hur gröna fingrar du än har är det svårt att få till en bra odling utan rätt ljus. I mörker kan inget växa. Det gäller särskilt för dig som vill förodla blommor eller grönsaker inför trädgårdssäsongen. Med rätt växtbelysning från till exempel ledmegastore.se kan du leva ut dina gröna drömmar året om.

I dag är intresset för odling större än någonsin. Kanske är det ett led i livsstilstrenderna som slagit igenom stort via bloggare som Elsa Billgren och Sofia Wood. Vem skulle inte vilja ha lika drömmiga rosbuskar som Elsa har på sin Gotlandsgård? Kanske kan just den drömmen vara svår att förverkliga på till exempel en liten balkong i innerstaden, men försöka kan man alltid. Och drömma.

 

Ett nytt intresse – biten av blomflugan 

Men odling och växter handlar i grund och botten om något mycket mer beständigt än tillfällig inspiration från influencers och bloggare på sociala medier. Att trycka ned händerna i jorden är en sinnlig upplevelse. Den tar den moderna stadsmänniskan tillbaka till sina rötter.

Att satsa på växtlighet inomhus gör också att ditt hem får en naturlig och organisk känsla. Det skapar hemtrevnad och gemyt. Du som ännu inte bitits av blomflugan kan börja med något enkelt. En liten garderobsblomma kanske, eller en aloe vera. De är svåra att döda. 

 

LED VÄXTBELYSNING

 

Växtbelysning med LED gör det möjligt att odla sällsynta växter 

När ditt växtintresse sedan växer till enorma proportioner är det absolut dags att ge dig på lite svårare växter. Särskilt då kan växtbelysning med LED komma väl till pass. Vissa växter klarar egentligen inte ett nordiskt klimat, framför allt inte de långa mörka vintrarna. 

Växtbelysning gör att du kan odla intressanta och sällsynta växter. Särskilt bra för dig som gillar att imponera på likasinnade. Varför inte starta ett eget Instagram-konto, där dina följare får följa dina odlingsäventyr?