Rabattkant

Håll styr på dina växter med en rabattkant

Håll styr på dina växter med en rabattkant

Varför väljer en del trädgårdsägare att sätta en rabattkant runt sina planteringar? Jo, med en rabattkant kan du uppnå flera bra saker i din trädgård. Dels kan du få dina växter att stanna kvar i rabatten utan att sprida sig vilt ut i gräsmattan eller på gången. En rabattkant är även en avdelare som gör att gräset, gruset eller liknande inte heller tar sig in i rabatten. Det gör att du slipper hålla på att finputsa kanten och rensa bort ogräset.

Många långa timmar kan sparas ifall du istället väljer att sätta dit en rabattkant. Dessutom är en rabattkant något som kan förhöja och förändra hela intrycket i din trädgård, genom att antingen avdela två ytor eller höja upp eller sänka ytor. Du kan även välja en rabattkant som är lite som ett smycke och som en stämningsförhöjare i din trädgård. Som att slå två flugor i en smäll, med andra ord.

 

 

Variera dig i rabatten

En trädgård som är levande och glad är det som många önskar sig. Det ska helst inte vara raka partier eller en trädgård som endast består av en eller några få växter. Men något mer som gör att din rabatt känns lite mer omvårdad och snygg är din rabattkant. Idag kan du välja mellan en stor mängd rabattkanter där det senaste är modeller i cortenstål. En slags metallkanter som rostar på ett sätt som passar mycket bra ihop med den gröna växtligheten.

Men för att det inte ska bli allt för stelt så är det alltid trevligt ifall du varierar dig i trädgården och med dina rabattkanter. Kanske väljer du exempelvis den populära rabattkanten i corten som kombination med rabattkanter i sten eller murade och putsade lecablock. Det härliga är att det ju alltid är du som bestämmer vad du gör i din egen trädgård.