Flugfiske

Flugfiske i Göteborg när det är som bäst

Flugfiske i Göteborg när det är som bäst

Fiske är ett exempel på en sådan grej som man antingen hatar eller älskar. Det är inte vem som helst som skulle sätta sig i ekan klockan fyra på morgonen när fisken nappar som bäst och ro ut på sjön i total tystnad. Sådant måste man verkligen älska för att få för sig.  

Men är det verkligen det mest effektiva sättet att fånga fisk på? Några skulle påstå att det inte är det, och de har förmodligen rätt. Att bedriva exempelvis flugfiske är en betydligt mer effektiv metod för att dra upp flera och större fiskar ur det blå. 

Låt linan dansa medan det färgglada betet lockar till sig de mest svårcharmade fiskarna. Flugfiske är dock inte enkelt, det gäller att träna, träna och träna för att få in tekniken. Men belöningen kommer, var så säker på det.  

 

 

Fångar du gammelgäddan?

När du står ute i vattnet med gummistövlar upp till ljumskarna och kastar ut lina på lina måste du ha tålamod. Men faktum är att chanserna att få upp en fin fisk är betydligt större än för fiskaren som sitter och metar i sin eka. Vad som däremot är mest rogivande är en annan sak, och där får var och en avgöra vad man prioriterar främst.  

När man bedriver flugfiske behöver man särskild utrustning. Man kan inte bara ta en pinne, en lina och en mask på kroken. Flugfiske i Göteborg, och över allt för den delen, är betydligt mer avancerat än så. Läs på ordentligt och förbered dig innan du provar. 

Åk gärna ut och flugfiska med någon som har lite erfarenhet och kan hjälpa dig på traven. Alla är nybörjare någon gång, och nästa gång är det kanske du som lär upp någon annan hur man tar hem gammelgäddan. För du ska inte ge dig med flugfisket förrän den största fångsten är i hamn.