Flugfiske

Fiska året runt

Fiska året runt

Nu när de många vattendrag fortfarande är isfria i stora delar av Sverige så är möjligheterna till att komma ut och fiska fortfarande i allra högsta grad påtagliga. Det känns nästan lite orättvist mot fiskarna som inte får sin årliga dos av att vara skyddad av fruset vatten.

Nåväl, det är i varje fall goda nyheter för alla fiskare som kanske hade lagt spöna i dvala över den kallaste av årstider som vi har här i Sverige. Nu kan man ju hinna med en liten tur ut till vattendragen efter jobbet, eller kanske till och med före jobbet. Härligt är det i varje fall att få komma ut och njuta av den upplevelse som det innebär att slänga ut draget och höra ljudet av rullen som snurrar runt. Det finns något trösterikt och uppmuntrande i hela den proceduren.

Trots allt har vi människor ägnat oss åt jakt och fiske i olika former i tiotusentals år. Det är med andra ord en del av vårt DNA. 

Sedan har vi hela det kittlande elementet vatten. Denna källa till allt liv. Samtidigt så är det kanske den tydligaste metaforen för en helt okänd värld som vi människor besöker då och då när vi plaskar runt i vattnet på somrarna.

Det är med andra ord enkelt att förstå varför just fiske har en sådan primal effekt på oss människor. Dessutom är steget till det lägre än att börja jaga. Både på grund av att du inte behöver plugga och praktiskt kämpa dig till någon licens för fiske, och dels den mentala gränsen eftersom det är ett kallblodigt djur.

Vill du komma igång med flugfiske i Göteborg så är Flugfiskeshopen en klockren första anhalt att börja vid. Här hittar du det mesta som har med just flugfiske att göra och funderar du över något kan du alltid kontakta personalen för att få hjälp.