jiggar

Fånga de stora fiskarna med jiggar!

Fånga de stora fiskarna med jiggar!

Att fiska är ett nöje som ofta börjar i en blygsam skala. Ett billigt metspö med ett flöte och en krok brukar vara bland de första fiskeredskapen som de allra flesta provar först. I allra första början spelar det ingen roll vad som nappar på kroken, utan det viktigaste är att det faktiskt nappar över huvud taget!

På med daggmasken, i med kroken och låt flötet guppa! Många gånger kan det vara så kallade tusenbröder som nappar, alltså små abborrar i stim. Det är bara att kroka loss dem och släppa tillbaka dem. 

 

Få tips om bästa dragen

När man fiskat ett tag och börjat få napp av större fiskar vill man gärna utöka sin arsenal av fiskedrag och spön. Idag går det att leta upp mycket information på nätet om vilka drag man skall använda för att fånga specifika fiskar. Det finns även fiskare som lägger upp filmer på Youtube och Instagram som kan vara behjälpliga att titta på och lära av. Att låta en fiskare besöka en affär med fisketillbehör, oavsett om det är en fysisk affär eller en nätbaserad, blir som att släppa loss ett barn i en godisaffär. Det finns så många roliga spön, drag och tillbehör att man helst vill ha allt på en gång!

 

 

Rätt drag ger större chans till fångst!

Insjöfisket utgör en stor del av det svenska fiskelivet. Där gömmer sig både små och stora abborrar. Vill man ha riktigt stora abborrar gäller det att ha rätt drag på kroken. Ett tips är att hitta drag som efterliknar den mat abborrarna helst vill äta.

Ett bra spö med flätlina och ett gäng fina jiggar kommer med lite tålamod att resultera i stora, fina abborrar! Förutom abborren så kan även gäddan, gösen och rödingen nappa på jiggen. Det kan med en gnutta flax bli en ordentlig middag om man väljer rätt jigg!