Altandörr

Altandörrar – fönstret mot trädgården

Altandörrar – fönstret mot trädgården

Att enkelt kunna öppna upp en dörr mot trädgården är en lyx som oftast uppskattas väldigt mycket. De dagar då värmen utomhus tvekar kan man sätta sig i dörröppningen för att ändå få njuta lite av den friska luften och naturen. Med hjälp av altandörren har man nära till terrassen när den ska dukas, och man kan lättare släppa ut barnen för att leka. Man kan också låta hunden eller katten ta sig en promenad i trädgården på ett enkelt och fritt sätt. Altandörrar är bra och praktiska på många olika sätt.  

 

Fram och bak

En del hus har sin framsida ut mot en gata eller väg. Det gör att man i många fall inte har en trädgård på framsidan. Man kanske har sin uppfart där. Istället kan man skaffa sig ett enkelt sätt att ta sig ut på terrassen eller ut i trädgården på baksidan, där det är lugnt och skyddat. Ett lite ovanligt alternativ är att sätta en altandörr i en vägg i ett sovrum eller två. Då kan man under varma och härliga sommarmorgnar välja att ligga kvar en stund extra i sängen, samtidigt som man öppnar upp en dörr ut mot grönskan.  

 

Med glasparti på sidan

Om man väljer en altandörr som helt eller delvis har glas i sig, är det snyggt att också montera in fönster i samma storlek vid sidan av altandörren. Genom att välja dörrar som har mycket glas kan man plötsligt ge rummet en känsla av uterum. Det är ett fantastiskt sätt att ta in naturen i huset. Det är väldigt mysigt på sommaren, men kanske ännu mysigare på vintern när det ligger tjockt med snö upp mot fönster och dörrar, och man samtidigt har det varmt och skyddat där man ligger i sängen eller myser med en film i sin trygga soffhörna.